5 motive pentru a hidroizola o baie

5 motive pentru a hidroizola o baie

Dacă ai întâlnit pereți umezi la baie, mucegai și alte efecte mai puțin plăcute ale apei, înseamnă că lucrurile merg prost în baia ta

Pentru a reduce costurile instalării generale a băii, mulți aleg să aplice vopseaua sau plăcile de faianță direct pe gips-carton sau pe cărămida tencuită, iar gresia direct pe podea / șapă.

Dacă renovezi o baie sau o construiești de la zero, ar trebui să iei în calcul hidroizolarea acesteia. O barieră completă împotriva apei va reduce foarte mult riscul ca aceasta să pătrundă în afara limitelor băii dumneavoastră.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să iei în calcul o hidroizolație a băii:

1.    Oprește scurgerile și infiltrațiile

Apa găsește foarte ușor o cale de a se infiltra prin fisurile din pordoseli sau pereți. Acest lucru se manifestă prin pereți umezi precum și tavane umede la bloc sau la o baie de la etajul unei case. În plus, infiltrațiile se pot manifesta prin picături pe tavan, și mai rău, acestea putând ajunge la corpurile de iluminat.

2.    Previne umezeala și mucegaiul

Am vorbit anterior despre ceea ce se poate vedea, însă apa care trece de stratul de la suprafață poate pătrunde în lemn, glet sau cărămidă. Adăugând o barieră impermeabilă între aceste suprafețe și stratul superior (de exemplu plăci de gresie și faianță), puteți preveni formarea condensului și apariția mucegaiului.

3.    Termoizolație

Dacă baia are pereți exteriori, stratul respectiv va fi și un excelent termoizolator, o barieră necesară mai ales în perioada rece care va ajuta la menținerea căldurii la interior și implicit la reducerea facturilor de energie.

4.    Mai multe opțiuni de design

Adăugarea stratului hidroizolant vă permite să apelați la mai multe elemente de design cum ar fi o toaletă suspendată cu rezervor ascuns, o chiuvetă suspendată pe perete sau chiar să eliminați cădița de duș pentru a realiza un duș în plan deschis.

5.    Crește valoarea proprietății

O baie complet izolată demonstrează că s-au cheltuit timp și efort pentru realizarea unui finisaj profesional și de calitate, rezultând implicit o plus valoare a proprietății.

Tipuri de hidroizolație pentru baie?

Cea mai folosită metodă de hidroizolație este membrana hidroizolantă care poate fi solidă sau lichidă (denumită și vopsea hidroizolantă), preferată mai mult datorită ușurinței cu care se aplică. Poate fi folosită peste orice material (ciment, gips-carton, lemn), membrana devenind elastică după uscare.

Pentru hidroizolarea băii mai pot fi folosite membranele bituminoase sau mortarul pe bază de ciment și latex.

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search