De ce recomandăm structura de 40 cm la realizarea tavanelor de rigips

De ce recomandăm structura de 40 cm la realizarea tavanelor de rigips

La construcțiile noi tavanele sunt în majoritate din rigips pe structură metalică și de cele mai multe ori se greșește realizarea sistemului structurii prin asamblarea profilelor la o distanță de 60 cm.

Noi recomandăm realizarea structurii la o distanță a profilelor la 40 cm. Foarte important este ca sistemul structurii să fie încrucișat (structură dublă).

Avantaje:
– o structură foarte solidă
– rezistența plăcilor în timp
– neaparația fisurilor
– plăcile nu se mai corfesc (placile nu se ondulează)

Structura de 60 cm este recomandată doar pentru pereți.

De ce să faci tavane din rigips?

Pentru a putea realiza o izolație termică și fonică

Deși reduc din înălțimea încăperilor, tavanul fals din gips-carton are un rol izolator (termic și fonic) fiind recomandat birourilor, hotelurilor, pesiunilor dar și caselor de locuit

Pentru a realiza un tavan perfect drept

Față de tavanele clasice din placa de beton, cele din rigips pot fi realizate mult mai ușor drepte și datorită diversității de asamblare pot asigura un aspect modern

Pentru a camufla anumite instalații

Indiferent că este vorba despre birouri sau case și blocuri, tavanul fals din gips-carton poate masca perfect instalații electrice, de tv-internet, conducte de căldură etc.

Pentru a permite montarea unor spoturi sau benzi led

Un tavan din rigips permite și montarea unor sisteme de iluminat mai complexe, accesul unui electrician la acesta fiind mult mai ușor în cazul unor defecțiuni.

Este o soluție rapidă

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search